22.02.2009
13:23
מאת
נושאים חמים
"הזדעזענו מהמכות": המציאות המצמררת של עליזה, שנרצחה ע"י בעלה
1545080860

יגאל בשן
אלמנתו של יגאל בשן בשיחה גלוית לב: "לא רצה לסבול יותר"
1544824069
מסעדות מומלצות
הכינו את השמפניה: איפה לאכול, לבלות ולהשתכר בסילבסטר 2019?
1545129852

למה חשוד בעוקץ מיליונים בעולם החרדי מסתובב חופשי?
1544902049
המיתולוגיות
"מצ'רלס קלור עד רבין, כולם היו פה": המסעדה המיתולוגית של ת"א
1544997325
מגן צפוני
"מבצע שיימשך חודשים": השמדת המנהרות בצפון - מבט מבפנים
1544817240

סלבס
מה השאלה שגרמה לישראל אוגלבו לעזוב את הראיון?
1545124229

סייבר
הנה מה שלא סיפרו לכם על יאנגו, אפליקציית המוניות של יאנדקס
1544454452

כל המידע על טיפולים גניקולוגיים בלייזר שנפוצים היום
1545122650

הכירו את שמן טיפולי לציפורניים – התכשיר שמשקם את הציפורן
1544613803
jaffa
סכסוכי משפחות ופערים כלכליים: תוכנית הבנייה שמטלטלת את יפו
1544385219

איפה עובר הגבול בין פינוק לחוסר גבולות אצל הילד?
1544964693

מציפים את הילדים שלכם בצעצועים? יכול להיות שאתם מזיקים להם
1544903601

בריאים, טעימים ועם סטייל: בר המים המינרליים שאתם חייבים בבית
1542628377

הדרכת הורים וייעוץ משפחתי
כינה לי, כינה לי, כינה ממש לא חביבה
1544345374

איפה תוכלו לקנות בית ב- 190,000 שקל ולקבל עליו תשואה גדולה?
1540469737

יש לכם מיליון שקל? הטיפים שיעזרו לכם להשקיע נכון את הכסף
1541410331
טורי

מתן חודורוב
בשל הבחירות: כחלון עשוי להקפיא המס שמייקר את החשמל • פרשנות

אלון בן דוד
ירי הנ"ט על האוטובוס: פעם הבאה המחיר יהיה יותר גבוה • פרשנות

צבי יחזקאלי
הרש"פ במילכוד: בין התרופפות השליטה - להסלמה • פרשנות

אלון בן דוד
הכלה מדממת: הטרור בגדה מרים את ראשו בחסות חמאס • פרשנות

נדב איל
צניחת הליש"ט - חלק מחוסר אמון עולמי בדרג הפוליטי • פרשנות

שרון ינובסקי קפלן
למה הקמפיין של קלווין קליין הוא הכל חוץ מאשר מעצים?

זוהר צלח
לראות את "רומא" ולמות: סרטו החדש של קוארון הוא יצירת מופת
ערן רוסק
קינג ביבי: האם נתניהו עשה את דרכו לצמרת דרך משחק מול מצלמה?

ביצית מחפשת זרע
הגעתם לגיל שאפשר להתחיל, אך פרטנר להביא ילדים לעולם לא בדיוק בנמצא. היכן תמצאו שותף עימו תוכלו להביא ילדים לעולם?
יש מי שחולם מילדות על הרגע בו יקרא 'אבא' ויש מי שתחשב בעיני עצמה אישה רק ברגע שתהפוך לאם. עבור אחד זהו צורך קיומי, עבור אחר מדובר בהגשמת חלום. הלכה למעשה, רובם המכריע של בני האנוש מעוניינים בשלב מסוים של החיים להפוך להורים. לעיתים ההורות מתקיימת, שלא באופן הרווח, באמצעות שותפות להורות. היכן מוצאים שותף להורות? מי נמנה בין האוכלוסייה שפונה לחיפוש אחר שותף/ה להורות? כיצד מתבצע התהליך בארץ? שני נ.צ. על המפה: מרכז יחידי ופורץ דרך ואתר אינטרנט ייעודי.
צורך קיומי
הקונבנציה לא תמיד עובדת. לא כל הפרטים בחברה מקיימים זוגיות, המאפשרת להם להפוך להורים ביולוגים. לעיתים מדובר בנשים הטרוסקסואליות, שלא מוצאות זוגיות מתאימה עם המין השני, שבוחרות שלא להיכנס לזוגיות או להורות יחידנית, ששאון השעון הביולוגי מטריד. לעיתים מדובר בנשים לסביות, שהאפשרות שלילדן לא יהיה אב בתמונה איננה מתאימה להן. אוכלוסיית הגברים ההומוסקסואלים, שמעוניינים בהורות ביולוגית, מוצאים עצמם מחויבים כמעט למציאת שותף להורות כדי להפוך לכאלה, שכן מדינת ישראל לא מאפשרת הליך פונדקאות לאוכלוסיה זו. שותפות להורות התבססה כמענה לכל אלה שמעוניינים בהורות ביולוגית, אינם מעוניינים בקושי שבהורות יחידנית וזקוקים לבני המין השני כדי לעשות כן.הורות אחרת
מציאת השותף המתאים להורות היא משימה בפני עצמה. היכן ניתן למצוא מועמדים שכאלו להורות בשותפות? אחד המקומות המציעים הזדמנות להיכרות ויישום שותפות שכזו הוא המרכז ל'הורות אחרת', היחיד בסוגו בארץ ובעולם. המרכז הוקם על ידי רחלי בר-אור, עובדת סוציאלית, פסיכותרפיסטית, וגידי שביט, עובד סוציאלי פסיכותרפיסט, מטפל משפחתי, מנהל התחנה לטיפול בזוג ובמשפחה ברעננה ומנחה קבוצות. "המרכז הוקם לפני 15 שנים, כשנקודת המוצא הייתה הבדידות והקושי שבחד הוריות לצד אוכלוסיית הגברים ההומוסקסואלים, שרוצים ויכולים להיות הורים, אך לא נחשבו כ'פוטנציאל אבהות'", מסבירה בר-אור. "לא כל האנשים שרוצים להיות הורים, רוצים או יכולים לחיות במסגרת זוגית מקובלת. שותפות להורות מציעה מענה למצב, שמשמעו שני הורים ביולוגיים לילד, כאשר שניהם מעורבים מעשית, רגשית וכלכלית בגידולו של הילד, תוך קיום קשר של חיבה, כבוד הדדי, שיתוף פעולה וידידות ביניהם. נושא הזוגיות לא קיים ולא נכנס למשוואה".
מי פונה למרכז?
"גבר הטרוסקסואל שמסוגל ליחסי ידידות, דיאלוג, חיבה שיתוף פעולה, מחויבות ואמון באישה – לא צריך אותנו, גבר שכזה לא ילך לשותפות להורות. לכן, הגברים במרכז להורות אחרת כולם הומוסקסואליים מחוץ לארון", מדגישה בר-אור. "בהיותם כאלה הם אינם יכולים ליצור סיטואציה אחרת שבה הם מגדלים ילד עם אם, ועל כן זקוקים לשותפות להורות. האוריינטציה המינית של הנשים איננה מהווה תנאי בפניה למרכז, בפועל מרביתן הטרו-סקסואליות, בגילאי שלושים וחמש ומעלה, עת השעון הביולוגי מתחיל להשמיע צליל רם, שרוצות להיות אמהות, לא נמצאות בקשר זוגי ולא רוצות להיות אמהות חד הוריות".כיצד מתבצע התהליך?
המרכז להורות אחרת מאפשר לאדם לברר לעצמו לעומק את השאלה, האם הוא רוצה להיות הורה, וכיצד נכון לו לעשות כן. "כל אדם שפונה למרכז מזומן אלי לראיון אישי, שבו אני בודקת אם יש סיכוי שהאדם הזה יוכל להרוויח משהו מהכניסה שלו למרכז. רווח משמעו איננו 'ילד' בהכרח, נכון שכיף ליצור את השותפות שמביאה לבסוף לילדים, אבל, גם אישה שתגיע למרכז ותבדוק לעומק את המשמעויות, את שאלת ההורות המתאימה לה ותחליט לבסוף ללכת לבנק הזרע, תהיה אם חד הורית שלמה יותר מאשר אם שלא תעשה את הבדיקה הזו. עניין זה נכון גם לגבר שלאחר בירור מעמיק יחליט לוותר על ההורות. מי שלאחר הראיון בוחר להירשם למרכז, מתחיל להשתתף ב'קבוצת רכבת', המונה כ-20 אנשים בכל מפגש (גברים ונשים גם יחד), כשאנשים רשאים לפרוש ולהצטרף מתי וכפי שמתאים להם. הקבוצה, בהנחיית גידי שביט, מעלה את כל ההתלבטויות, השאלות, הרגשות, הפחדים, הלבטים, שמעורר סוג הקשר הזה. מטרתה הנוספת של הקבוצה היא ההיכרות. לפעמים נמצא שותף/ה בתוך הקבוצה, לפעמים העיבוד נעשה בתוך הקבוצה והשותף נמצא מחוץ לה. חלק עוזבים את הקבוצה כי בוחרים שלא להיות הורים בכלל או בוחרות בבנק הזרע. הקבוצה מאפשרת לאדם להבין את מכלול המשמעויות של סוג הקשר ומאפשרות לכל בוגר להגיע להחלטה באשר להורות שלו. כל תוצרי הבחירות השונות הם טובים ומקובלים".אאורקה – מצאתי!
"משנמצא השותף, ולאחר היכרות אישית, משפחתית וחברתית, נערך חוזה מפורט ומעובד בין השותפים, שמהווה את הבסיס לקשר טוב בין השניים. מטרת החוזה להוות מצע לדיאלוג ופתרון קונפליקטים לאורך כל חיי הבוגרים הללו, שמשמש רשת בטחון חזקה עליה אפשר יהיה להביע גמישות. החוזה מכיל פירוט סדרי ראייה מראשית חייו של התינוק ואילך, סידורים כספיים, מרחק מגורים, והסכמה והתחייבות על יעוץ משותף במקרה של חילוקי דעות. כל אלו נעשים עוד לפני ההיריון, כשניתן לפרוש מן התהליך בכל שלב עד להריון. עם לידת הילד ניתן להביא את החוזה לבית משפט לענייני משפחה, שם הוא מקבל תוקף פסק דין".חיפוש מזדמן
"אנחנו מנסים ליצור עולם יציב, ברור ושקט עבור הילד, בתוך סידור שהוא לא נורמטיבי. טובת הילד היא המוצא והיא המוקד. אם זו מושגת גם מחוץ למרכז, זה מצוין. זוגות רבים מוצאים אחד את השני מחוץ למרכז ובאים אלינו כדי לכתוב את החוזה. יש שעושים את כל ההליך כולו בלעדינו. החשש שלי נוגע למצבים שנעשים כלאחר יד, כשהדים של המחירים מגיעים אליי וזה עצוב לי באופן אישי".
מי שמעוניין בחיפוש עצמאי, שאיננו מערב גורם שלישי ימצא את האפשרות באתר go baby למציאת שותף להורות. "גו בייבי הוא מיזם שהוקם באוגוסט 2008, על ידי חברת אינטרדייט המציעה פתרונות אינטרנט מתקדמים, בין השאר גם דייטים", מסביר דניאל ברוניצקי, מנכ"ל משותף בחברת 'אינטרדייט בע"מ', מחזיקת האתר go baby למציאת שותף להורות. "אוכלוסיה שלמה של אנשים שרוצים להביא ילד לעולם, שלא באמצעות בנק הזרע, נותרה ללא מענה. זיהינו את הנישה הזו, שאיננה מקבלת את הכבוד והטיפול הראוי, והחלטנו להקים את האתר. גו בייבי הוא פלטפורמה להיכרויות ולמציאת האדם לשותפות. הוא מיועד לכולם, בפועל, ממוצע הגילאים שלוקחים חלק באתר הן נשים בנות שלושים פלוס עד ארבעים ושתיים, וגברים עד ארבעים וחמש ואפילו חמישים. האתר מהווה סוג של קהילה, ומכיל מערכת דייטינג, תיבת הודעות, מערכת צ'אט, פורומים ובלוגים. ההרשמה איננה כרוכה בתשלום, השימוש באתר הוא חינמי, מתוך מטרה להגדיל את מאגר האנשים הפוטנציאלים. למעשה, בחרנו לאפשר לאנשים שמחפשים להגדיל את המעגל המשפחתי שלהם בשותפות להורות, למצוא את האנשים עימם הם יוכלו לעשות כן.
הורות היא דבר מורכב ורב משמעות, הפועל היוצא שלה הוא תינוק, שלימים יהפוך ילד, עלם ואיש. האחריות היא רבה בכל צעד ושעל בדרך, נכון שתילקח כבר בראשיתה, בחיפוש, באיתור ובבחירה אחר האדם הנכון ביותר להורות משותפת לתינוק - לחיים של בן אדם.
עוד בערוץ -
5000 נשים בארץ מחכות לתרומת ביציות
מה מביא שני אנשים זרים להתחבר כדי להביא ילד לעולם?
האם כל אחד יכול לתרום לבנק הזרע?